Predstavitev Grozda obrambne industrije Slovenije za vojaško diplomatske predstavnike Republike Slovenije.

V okviru letnega srečanja vojaških diplomatskih predstavnikov Slovenije in v okviru izvajanja letnega plana sodelovanja med Ministrstvom za obrambo in Grozdom obrambne industrije Slovenije GIZ-GOIS je bila 17. aprila 2014 ob 15.00 uri v Hotelu Azul in prostorih Le-tehnike Kranj, izvedena predstavitev Grozda obrambne industrije Slovenije za vojaško diplomatske predstavnike Republike Slovenije. Predstavitve se je udeležilo 23 udeležencev, vojaških atašejev in obrambnih predstavnikov RS pri mednarodnih organizacijah, kandidatov in sodelavcev Ministrstva za obrambo.

Grozd obrambne industrije Slovenije in družbe: Em-Tronic d.o.o., Arex d.o.o., Izop-K d.o.o., Ferro-Črtalič d.o.o., ter gostitelj Le-Tehnika d.o.o. smo se aktivno predstavili vojaškim diplomatskim predstavnikom RS, ki so akreditirani v BIH, Italiji, na Kitajskem, Nemčiji, Rusiji, Srbiji, Turčiji, ZDA, Veliki Britaniji, Kraljevini Norveški, Avstriji, Švici, pri ZN v New Yorku, pri OZN, OVSE in drugih  mednarodnih organizacijah na Dunaju. Stalnega predstavništva RS pri NATO in EU v Bruslju in v Črni Gori ter predstavnikom Direktorata za obrambno politiko in Direktorata za logistiko Ministrstva za obrambo.

Vojaški diplomatski predstavniki RS v tujini in kandidati so se seznanili s proizvodnimi dosežki, proizvodi in projekti na domačem in tujih trgih ter si z zanimanjem ogledali proizvodnjo družbe Le-Tehnika d.o.o. v Kranju. Udeleženci dogodka ter predstavniki združenja GOIS in družb smo soglašali, da je predstavitev pomembna za boljšo medsebojno poznavanje, ponudbo in priložnostmi, ki jih lahko imajo slovenske družbe na tujih trgih. Udeleženci smo se strinjali, da se dogodek ponovi v času naslednjega rednega letnega srečanja vojaških diplomatskih predstavnikov Republika Slovenije.

Avtor: Grozd obrambne industrije Slovenije, g.i.z.

Komentarji za to objavo so zaprti.