Skupna predstavitev slovenskih podjetij na sejmu »IDEF 13« v Turčiji

Skupna predstavitev slovenskih podjetij na sejmu »IDEF 13«  v Turčiji 

Na letošnjem 11. mednarodnem sejmu obrambne industrije »IDEF 13«, ki se odvija na vsaki dve leti z namenom predstaviti izdelke in storitve s področja varnosti in obrambe je letos že tretje leto zapored potekal v turškem Istanbulu v času od 7. do 10. maja 2013.

Na sejmu je bila poleg uradnih in poslovnih priložnosti še posebej zaznamovana promocija slovenske obrambne industrije. Sodelovanje DOP, DLO iz MORS, Grozda obrambne industrije Slovenije (GOIS), javne agencije Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma (SPIRIT) ter veleposlaništva Republike Slovenije (RS) v Ankari in konzula za ekonomske zadeve v Istanbulu je označilo celoviti pristop v podpori predstavljanja slovenske obrambne industrije na mednarodnem trgu.

Tako načrtovani celoviti pristop v podpori promocije slovenske obrambne industrije je bil izveden prvič.

Razstavljali so vodilni svetovni proizvajalci iz ZDA, Evrope, Azije ter Brazilija in Južna Afrika. Svoj paviljon sta imela Jugoimport-SDPR iz Srbije, koncern obrambne industrije Unis Group iz Bosne in Hercegovine, predstavilo pa se je tudi šest slovenskih podjetij.

Prisotnost predstavnikov iz Slovenije je prispevala k dinamiki »IDEF’13«, sejmu z veliko energije in z vizijo za naprej v zvezi s sledenjem tehnološkemu napredku, razpoznavanju priložnosti mednarodnega sodelovanja glede nabav, kot tudi v zvezi z ustvarjanjem priložnosti za vzajemno spoznavanje in poslovne pogovore.

Še nekaj utrinkov iz sejma »IDEF 13« 

Komentarji za to objavo so zaprti.