SOBRA – 7. Mednarodni sejem obrambe, varnosti, zaščite in reševanja

Termin sejma: 20. – 23. 9. 2018, Gornja Radgona

Vabimo vas, da predstavite novo opremo in storitve na mednarodnem sejmu opreme ter znanja za obrambo, zaščito, varovanje, reševanje in pomoč SOBRA 2018 , na katerem se svetovna ponudba srečuje s povpraševanjem v sosedski regiji Slovenije, Avstrije, Hrvaške in Madžarske. 

SOBRA razen številnih poslovnih zavezništev sklepa tudi zavezništvo zaupanja med institucijami, ki zagotavljajo obrambno pripravljenost, varnost državljanov ter zaščito in reševanje, z dobavitelji opreme, civilno družbo, javnostjo in posamezniki. Za skupno dobro si na sejmu SOBRA ob eminentnih poslovnih ponudnikih prizadevajo Ministrstvo za obrambo Republike Slovenije, Slovenska vojska, Policija, Uprava RS za zaščito in reševanje ter Gasilska zveza Slovenije, profesionalci in prostovoljci, gospodarstveniki in strokovnjaki.

Arzenal opreme in storitev dopolnjujejo strokovne razstave, dinamične predstavitve, praktični nasveti ter poslovne, stanovske in izobraževalne prireditve. Zato sejem množično obiskujejo pripadniki dolžnostnih in prostovoljnih organizacij, pa tudi širši krog obiskovalcev, ki odgovorno skrbijo za varnost svojih domov, družin in premoženja.

Kot odgovor na vse bolj preteče naravne ujme bodo področje zaščite in reševanja podčrtale tehnične novosti in najboljše prakse v organizaciji in delovanju sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami. Najpomembnejša prostovoljna organizacija tega sistema v državi je Gasilska zveza Slovenije, ki šteje več kot 162.000 članov, zato bo v letu 2018 poseben poudarek namenjen gasilski opremi. V okviru sejma, ki bo potekal od 20. do 23. septembra 2018, pa se bo od 22. do 23. septembra odvilo tudi Državno člansko in mladinsko gasilsko tekmovanje za memorial Matevža Haceta, ki se ga bo udeležilo 5.000 tekmovalcev.

Na področju notranjih zadev in delovanja policije bodo predstavljeni najsodobnejši pristopi in tehnike za zagotavljanje varnosti posameznika in skupnosti. Obrambni poudarki sejma SOBRA 2018 pa bodo na nacionalni obrambi v povezavi z obrambno strategijo Evropske unije.

Vljudno vabljeni k poslovno uspešnemu sodelovanju v zavezništvu zaupanja in varnosti SOBRA 2018!

Komentarji za to objavo so zaprti.