Srečanje obrambnih industrij Slovenije in Italije v Rimu

Vabilo na srečanje obrambnih industrij Slovenije in Italije novembra v Rimu

18. septembra smo ob prisotnosti Ministra za obrambo Republike Slovenije Aleša Hojsa in Ministra za obrambo Republike Italije admirala Giampaola Di Paola podpisali sporazum o sodelovanju med Grozdom obrambne industrije Slovenije (GOIS) in italijanskim združenjem obrambne industrije AIAD (Federazione Aziende Italiane per l’Aerospazio, la Difesa e la Sicurezza).

Da bi vsebina sporazuma o sodelovanju kar najhitreje zaživela v praksi, smo se z italijanskimi predstavniki dogovorili, da organiziramo prvo srečanje podjetij iz obeh držav v torek, 20. novembra ob 9.30 uri, na sedežu AIAD, Via Nazionale 54, 00184  Rim.

Italijanska obrambna industrija je četrta najmočnejša obrambna industrija v EU, kjer imajo pomembno vlogo velika podjetja kot so Finmeccanica, Fincantieri, Oto Melara, itd, poleg tega pa je tu še množica manjših visoko tehnoloških in zelo specializiranih podjetij, ki dobavljajo širok nabor proizvodov in storitev tako za vojaške kot civilne potrebe.

Vstop v sodelovanje z obrambnimi industrijami zahteva poznavanje zakonskih okvirov, njihovo interno logiko, vključno z njihovimi medsebojnimi povezavami, ter ustrezno ravnaje z zaupnimi podatki. Po eni strani delujejo bolj zaprto kot smo vajeni v civilnih industrijah, po drugi strani, pa so zelo odprte, ko vzpostavijo ustrezno zaupanje in zainteresirane, ko gre za najnovejše inovativne tehnološke rešitve.

Tudi članstvo Slovenije v Natu, Evropski obrambni agenciji (EDA) in Evropski vesoljski agenciji (ESA), kot tudi mednarodno sodelovanje GOIS z nacionalnimi asociacijami obrambnih industrij, pomaga slovenskim podjetjem pri lažjemu vstopu na te trge.

K sodelovanju na srečanju bomo povabili podjetja člane GOIS, kot tudi zainteresirane nečlane, ki jih zanima sodelovanje z obrambnimi industrijami.

Srečanje bomo izvedli na način, ki bo omogočil sodelujočim slovenskim enodnevni obisk v Rimu, kar niti logistično niti stroškovno za udeležence ne bo zahtevno.

Prilagamo vam dostop do spletne strani AIAD, kjer si lahko ogledate posamezna podjetja in izrazite interes po srečanju z njimi v katalogu podjetij iz leta 2012 nahttp://www.aiad.it/aiad/

Kotizacija za udeležbo na srečanju za podjetja člane GOIS znaša 30€ + DDV na osebo, člane GZS 70€ +DDV na osebo in nečlane ene ali druge asociacije 140€ +DDV na osebo.

V ceni udeležbe niso vključeni prevozi, nastanitve in prehrana.

Prosimo vas, da nam javite svoj interes za srečanje v Rimu vključno z vašim morebitnim naborov partnerjev s katerimi se želite srečati. Prijavnico pošlite na E.. naslov anica.skubic@gzs.si najkasneje do 18. oktobra. 2012.


PRIPETE DATOTEKE:

Komentarji za to objavo so zaprti.