Vabilo na srečanje predstavnikov obrambne industrije Slovenije s predstavniki Ministrstva za obrambo RS

Vabimo vas na srečanje predstavnikov obrambne industrije Slovenije s predstavniki Ministrstva za obrambo RS, ki ga v sodelovanju z MORS organiziramo na Grozdu obrambne industrije Slovenije, v ponedeljek, 6. november 2017, ob 10.00 uri, dvorana A/1.nadstropje, Gospodarska zbornica Slovenije, Dimičeva 13, Ljubljana. 

Ministrica za obrambo Andreja Katič je dejala, da si na ministrstvu in v Vladi prizadevajo za sodelovanje domačega gospodarstva pri nabavah vojaške opreme, in sicer prek sodelovanja pri razvoju obrambnih produktov, aktivnih

Po daljšem varčevalnem obdobju na obrambnem področju se Ministrstvo za obrambo pripravlja na postopno povečanje sredstev za opremljanje Slovenske vojske in povečanje sredstev za raziskave in razvoj. Pri tem se bodo odpirale priložnosti za večje vključevanje v procese nabav za potrebe Slovenske vojske in priložnosti za sodelovanje tujih dobaviteljev z domačimi proizvajalci.

 V povezavi z dolgoročnejšimi potrebami Slovenske vojske se povečujejo aktivnosti spodbujanja raziskav in razvoja za lastne potrebe in skupne potrebe v evropskem prostoru. 

Tem spodbudam bo z zagotovitvijo finančnih sredstev pripomogla tudi Evropska skupnost, ki pripravlja programe za spodbujanje raziskav in razvojnih vlaganj na obrambnem področju. Dodatno k temu Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in SPIRIT Slovenija pospešeno izvajata aktivnosti spodbujanja tujih investicij v slovensko gospodarstvo. Gospodarsko interesno združenje Obrambne industrije Slovenije GOIS pa ob podpori SPIRIT Slovenija pospešeno izvaja skupinske sejemske nastope podjetij obrambne industrije v tujini. 

Udeležence bosta uvodoma nagovorili ministrica Andreja Katič, Ministrstvo za obrambo RS in generalna direktorica GZS, mag. Sonja Šmuc. 

S spoštovanjem,

mag. Jože Renar l. r. 
Direktor, Grozd obrambne industrija Slovenije, g.i.z.                                                                        

 mag. Željko Kralj l. r.
Generalni direktor, Direktorat za logistiko, MORS

PROGRAM:

09.30 – 10.00 Registracija udeležencev
10.00 – 10.05Pozdravni nagovor – mag. Jože Renar, direktor, Grozd obrambne industrije Slovenije
10.05 – 10.20Uvodni nagovor – Andreja Katič, ministrica, Ministrstvo za obrambo RS
10.20 – 10.30Uvodni nagovor – mag. Sonja Šmuc, generalna direktorica GZS
10.30 – 11.00Sodelovanje Ministrstva za obrambo z industrijo in znanstvenimi inštitucijami, vključevanje industrije in znanosti v projekte opremljanja – mag. Željko Kralj, generalni direktor, Direktorat za logistiko, MORS
11.00 – 11.20Spodbujanje raziskav in razvojnih vlaganj EK/EDA (CAPTECH, EDIDP, PESCO, R&T) – polkovnik Robert Šipec, vodja Sektorja za opremljanje, Direktorat za logistiko, MORS
11.20 – 11.35Spodbujanje tujih investicij v industrijo – mag. Aleš Cantarutti, državni sekretar, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo
11.35 – 11.50Skupinski nastopi na obrambnih sejmih mag. Jože Renar, GOIS
mag. Jože Renar, direktor, Grozd obrambne industrije Slovenije
11.50 – 12.20Diskusija, predlogi, rešitve.

Kotizacija:

Udeležba na dogodku je brezplačna. V primeru pozne odjave oz. neudeležbe na dogodku, vam bomo zaračunali administrativne stroške v višini 30€.

Prijava:

Prijave sprejemamo do četrtka 2. november 2017, preko spletnega obrazca. Parkiranje je do zasedenosti dovoljeno v kletni etaži GZS in na zunanjem parkirišču, zadaj za  Gospodarsko zbornice Slovenije.


Za dodatna vprašanja  smo vam na voljo na telefonski številki 01/ 5898-242.

Ljubljana, 20. 10. 2017

Vljudno vabljeni!

OBRAZEC ZA PRIJAVO


Komentarji za to objavo so zaprti.