14. redna seja skupščine GIZ-GOIS

V četrtek, 8. 9. 2022 je potekala 14. redna seja skupščine GIZ-GOIS, katere se je udeležilo 42 predstavnikov podjetij. Na uvodnem delu seje je prisotne pozdravil tudi mag. Željko Kralj, v.d. direktorja Direktorata za logistiko na Ministrstvu za obrambo in predstavil strateške usmeritve ministrstva na področju razvoja slovenske obrambne industrije. Skupščina je med drugim izvolila novo sestavo nadzornega sveta za mandatno obdobje 2022-2024, ki šteje 5 članov, in sicer:
• Matej Miklavčič, Armas
• Marjan Molek, Izop-K
• David Sodnik, Valter skupina
• Boštjan Marolt, Prevent&Deloza
• Maja Markovič, Trimpeks

Člani bodo na prvi seji nove sestave nadzornega sveta medsebojno izbrali predsednika. Vsem iskreno čestitamo! Prav tako se iskreno zahvaljujemo ustanoviteljem GOIS in večletnim članom nadzornega sveta Ivanu Kralju, Arex, Janezu Bijolu, Bijol, Stanetu Plaskanu, Dat-Con, kot tudi Tomažu Habincu, Group22 in prof. dr. Mihi Boltežarju iz Fakultete za strojništvo, Univerze v Ljubljani za uspešno, vztrajno in skrbno opravljanje funkcije nadzornikov.

Grozd obrambne industrije Slovenije ima trenutno 48 članov, ki ponujajo širok spekter proizvodov in storitev na področjih obrambe, varnosti in zaščite. Člani GOIS so izjemno raziskovalno-razvojno usmerjeni in s svojimi inovativnimi visokotehnološkimi rešitvami sooblikujejo razvoj slovenskega obrambnega področja. Aktivni so tudi na mednarodnem področju in vpeti v NATO, ESA, EDA in druge pobude na evropski ravni s področja obrambe, dvojne rabe in visokih tehnologij. Skupni letni prihodek iz poslovanja članov znaša več kot 742 milijonov evrov, od tega 63 odstotkov v izvozu. Skupno zaposlujejo skoraj 3.000 ljudi. Dodana vrednost na zaposlenega je 76.380 evrov, kar je za 44 odstotkov več od slovenskega povprečja.

Komentarji za to objavo so zaprti.