DAT-CON: NAJBOLJŠI PONUDNIK REŠITEV ZA VAROVANJE MEJA V EVROPI 2022

Podjetje DAT-CON je prejel priznanje revije Aerospace & Defence Review za najboljšega ponudnika rešitev za varovanje meja v Evropi za leto 2022. Iskreno čestitamo!

Eden od izbranih ponudnikov rešitev za varovanje meja agencije Frontex je DAT-CON, proizvajalec senzorske in laserske elektronike, ki oblikuje in izdeluje uporabne naprave za preprečevanje tihotapljenja ali nezakonitega vstopa. Pri utrjevanju državnih meja je DAT-CON razvil številne večsenzorske sisteme ter programsko opremo za poveljevanje in nadzor, ki mejnim patruljam omogoča zbiranje in analiziranje podatkov z ene same točke – sistem za opazovanje SOVA. DAT-CON  sodeluje z vodilnimi na številnih vzporednih tržnih področjih, kot je optika, termično slikanje in komunikacije, da zagotavlja celosten obalni in kopenski nadzor na mejah.

DAT-CON je prejel številne evropske in mednarodne nagrade za izjemen razvoj in integracijo opreme. Je največ prispeval k standardom schengenske vizumske obveznosti.

DAT-CON zdaj pokriva skoraj 3.000 kilometrov evropskih meja od severa proti jugu in 6.000 kilometrov neevropskih meja. Danes DAT-CON ne le integrira rešitve za nadzor meja, temveč tudi izdeluje lastne fiksne, mobilne in prenosne večsenzorske sisteme za patruljiranje na mejah.

Več si lahko preberete v reviji Aerospace & Defence Review.

Komentarji za to objavo so zaprti.