GOIS tudi na sejmu IDEX/NAVTEX 2023

V Abu Dhabiju trenutno poteka sejem obrambne industrije IDEX in sejem pomorske obrambe in pomorske varnosti NAVDEX, na katerih sodeluje več kot 1.350 podjetij iz 65 držav. Dogodek predstavlja osrednjo obrambno in varnostno prireditev na celotnem območju Bližnjega vzhoda in severne Afrike, na njem pa se predstavlja tudi sedem slovenskih podjetij, članov GOIS in dve instituciji – Ministrstvo za obrambo Republike Slovenije in Grozd slovenske obrambne industrije.

Letošnji dogodek naslavlja strateške in ključne teme panoge – nenehne spremembe in preoblikovanje koncepta varnosti, razvoj človeških virov, vpliv nastajajočih tehnologij na sodobne operacije in prihodnost vojskovanja ter s tem povezana tveganja. IDEX že 30 let privablja vse več mednarodnih odločevalcev iz obrambne industrije ter ključne predstavnike vlad, oboroženih sil in ključnega vojaškega osebja. Zaradi močne zastopanosti držav GCC in MENA kot tudi drugih razstavljavcev iz vsega sveta je sejem IDEX najboljša platforma za doseganje tako pomembnega občinstva. Slovenska stojnica je pod okriljem agencije SPIRIT Slovenija s podporo Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport skupaj z Ministrstvom za obrambo Republike Slovenije, izjemno obiskana. Na njej sedem slovenskih podjetij predstavlja svoje vrhunske izdelke in rešitve za obrambno in varnostno industrijo z najnovejšo tehnologijo na področju kopenske, pomorske in zračne obrambe.

Slovenska podjetja je obiskala tudi veleposlanica Republike Slovenije v Abu Dhabiju, Natalia Al Mansour. GOIS na sejmu predstavlja Marjan Molek, podpredsednik nadzornega sveta, ki se je srečal z mnogimi odločevalci in tudi predstavniki drugih obrambnih združenj za prihodnje tesnejše navezovanje stikov med državami na področju obrambe in varnosti.

Slovenska stojnica: 08-C20
C – ASTRAL – sistemi brez posadke, proizvodnja majhnih brezpilotnih letalskih sistemov (UAS) s fiksnimi krili
DAT-CON – sistemska integracija, elektronika, specialna elektronika, merilna in multimedijska oprema
GUARDIARIS – rešitve za usposabljanje po meri za obrambno industrijo
PIPISTREL – lahka letala, popolnoma električna letala, električna trenažna letala, letala s hibridnim pogonom, letala na
vodikove gorivne celice
PREVENT&DELOZA – uniforme in balistična zaščita z ničenergijskim hlajenjem
TIMTEC DEFENSE – razvoj in proizvodnja obrambnih sistemov
VALHALLA TURRETS – inženirsko podjetje na področju oborožitvenih postaj in stolpov
MINISTRSTVO ZA OBRAMBO
GROZD OBRAMBNE INDUSTRIJE SLOVENIJE

Komentarji za to objavo so zaprti.