Podjetja iz članstva v GOIS danes podpisala pogodbe in pismo o nameri o sodelovanju z MORS

Na Ministrstvu za obrambo je danes potekal podpis dveh pogodb in pisma o nameri za več raziskovalno-razvojnih in investicijskih projektov z grozdi slovenskih podjetij.
Ministrstvo za obrambo pričakuje, da bo raziskovalno-razvojni projekt imenovan Mangart-25 zaključen v 24 mesecih od podpisa pogodbe v celoti izvedel konzorcij slovenskih podjetij ASH, Guardiaris, Carboteh Technologies, Leokom in kot vodilno ljubljansko podjetje Valhalla Turrets.

Prav tako sta državni sekretar na Ministrstvu za obrambo dr. Damir Črnčec in direktor podjetja Arctur Tomi Ilijaš danes podpisala tudi pogodbo za nakup brezpilotnega letalnika z jedrsko, radiološko, kemično in biološko (JRKB) nadgradnjo. V tem projektu sodelujejo slovenska podjetja C-Astral, Mil Sistemika, IOS, Onedrone in novogoriški Arctur kot vodilno podjetje v slovenskem konzorciju.

Ob koncu pa je minister za obrambo Marjan Šarec v nadaljevanju z direktorjem združenja TECES mag. Matejem Gajzerjem podpisal pismo o nameri glede sodelovanja med Ministrstvom za obrambo in mariborskim združenjem TECES pri izvajanju evropskega projekta INDY. V tem projektu pa sodelujejo ljubljanska in mariborska univerza skupaj s podjetjem Kolektor Setup.

Čestitke vsem našim članom, uspešnim razvojnim podjetjem za današnji izjemen dosežek.

 

Komentarji za to objavo so zaprti.